koningspaar

Hebben onze koning en koningin de coronaregels geschonden?

Het werd toch niet helemaal een ‘staycation’ voor Willem-Alexander en Máxima deze zomer. Ze zijn gespot in Griekenland en op internet circuleert een foto die doet vermoeden dat ze zich ter plaatse niet aan de coronamaatregelen hebben gehouden. Een eenmalig incident?

RTL Nieuws kreeg lucht van een foto die zou rondgaan en besloot op onderzoek uit te gaan. Onze koning en koningin zijn op vakantie in Griekenland. Op het eiland Milos, om precies te zijn. Daar bezochten zij ook een restaurant en het is dát restaurant waar een foto is genomen die nu flink wat stof doet opwaaien.

RTL bestudeerde de foto, kwam erachter om welk restaurant het ging en nam contact op. Een medewerker van het restaurant bevestigde dat Willem-Alexander en Máxima inderdaad het restaurant hebben bezocht én op de foto gingen met de eigenaar. Op die foto is duidelijk te zien dat zij geen 1,5 meter afstand tot elkaar bewaren. Ook heeft Willem-Alexander een mondkapje bij zich, maar deze houdt hij in zijn hand vast.

Ook met de maker van de foto is gesproken. Die zegt dat de foto louter bedoeld is voor in het ‘privé-album’. En dat het schenden van de coronaregels ‘een foutje’ was. De RVD, die doorgaans het woord voert namens onze koninklijke familie, laat weten dat de vakantie een privé-aangelegenheid is. En heeft zodoende (nog) geen commentaar gegeven. Royalty online plaatst de foto in kwestie niet, omdat we daarmee mogelijk de mediacode zouden overtreden.

Lees ook:

In beeld: Claus en Claus, Bernhard en Bernhard

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: Instagram @koninklijkhuis

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen