claus

Naast elkaar in beeld: Claus en Claus, Bernhard en Bernhard

In het land der royals zijn er aardig wat vernoemingen. Laten we eens kijken naar hoe dat bij ons eigenlijk zit.

We lieten je al eens uitgebreid zien hoeveel ‘dubbele namen‘ er voorkomen in de diverse koninklijke families. Niet zo gek, want op vernoemingen zijn ze dol. Ook om daarmee een naam levend te houden. In 2020 werd in Luxemburg een prinsje Charles geboren. Geen directe familie van die 73-jarige Britse prins, maar wel duidelijk een keuze voor een klassieke naam.

Wij kijken naar Claus (1926-2002), echtgenoot van prinses Beatrix – en graaf Claus-Casimir, zoon van Constantijn en Laurentien.

En prins Bernhard (1911-2004), vader van Beatrix – en Bernhard jr., zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Lijken zij eigenlijk een beetje op elkaar?

Claus toen hij 10 jaar was. In de tijd dat foto’s nog vrijwel altijd in zwart-wit waren.

Claus Van Amsberg.*juni 1936

En Claus-Casimir, samen met zus Eloise. Hier ook op een zwart-witfoto, maar dan zo gekozen door Eloise op Instagram. Hij was hier 11 of 12 jaar.

Eloise Instagram 1

Bernhard (senior) in 1961. Hij was toen 50 jaar. Een gezellige foto, met echtgenote Juliana en dochters Beatrix, Irene, Margriet en Marijke.

Bernhard Senior

En een foto van zijn kleinzoon, Bernhard junior. De tweede zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. Bernhard junior werd eind 2019 zelf 50.

Bernhard Junior

Lees ook:

BESTEL HIER

Beeld: ANP (archief), Instagram @eloisevanoranje, GettyImages