Margarita 1

Het liefdesleven van prinses Margarita

Prinses Margarita over de liefde

In februari 2023 werd bekend dat Prinses Margarita en haar man Tjalling uit elkaar gingen. Na ruim zestien jaar samen, waarin ze lief en leed hebben gedeeld, gingen ze hun eigen weg.

Het is voor Margarita de tweede keer dat een huwelijk op de klippen loopt. Eerder scheidde ze van Edwin de Roy van Zuidewijn. Dat huwelijk zorgde voor veel onrust binnen de koninklijke familie. In dat huwelijk kreeg ze naar eigen zeggen regelmatig ‘de volle laag’.

De prinses gaf nog niet zo lang geleden een openhartig interview waarin ze een boekje open deed over haar liefdesleven – en wat ze daarvan heeft geleerd. Aan Nouveau vertelde ze: ‘Ik was mezelf goed kwijtgeraakt in die relatie. Wat ik ook deed, het was nooit goed, leek het wel. En ik was afhankelijk. Ik was ontzettend bang wat er zou gebeuren als ik hem los zou laten. Dus dan ga je niet weg.’

50

Margarita vindt het geweldig dat ze nu 50 wordt: ‘Hoe ouder je wordt, hoe meer je jezelf wordt. Weet je, wij worden als vrouwen zo opgevoed met van die fantasieverhalen over de liefde, maar die zijn niet echt. Een liefde moet groot-groter-grootst zijn, terwijl echte liefde in veel kleinere dingen zit, zoals elkaar iets kunnen geven en gunnen. Dat helemaal in vuur en vlam op je benen staan te trillen, is leuk voor even, maar dan moet je dat loslaten. Anders wordt het heel gevaarlijk. Want je gaat er echt aan kapot.’

Steun

In een interview met Linda vertelde Margarita dat haar eerste scheiding uiteindelijk voor een eerlijkere manier van praten met haar familie is ontstaan. Hopelijk dat haar familie er ook deze keer voor haar is om haar door het verdriet van de scheiding heen te helpen.

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Linda