Prinses Amalia Start Studietijd Aan Uva

Wat stude(e)r(d)en de Nederlandse royals eigenlijk?

Bij Willem-Alexander denk je aan Watermanagement, maar wat heeft Floris eigenlijk gestudeerd en wat doet Amalia nu?

We weten dat onze royals werkbezoeken afleggen, vaak een paar talen spreken en soms vernemen we in het nieuws dat een prinses cum laude slaagt. Maar wát studeren of studeerden zij dan? We verklappen het over deze Nederlandse royals.

Maurits

Prins Maurits, 1 van de 4 zoons van Margriet en Pieter van Vollenhoven, studeerde Economie aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Hij deed examen in 1995.

Amalia

Amalia doorstond haar gymnasiumopleiding meer dan prima: ze slaagde er cum laude voor. En studeert inmiddels Politics, Psychology, Law and Economics, in Amsterdam. Deze opleiding is Engelstalig, iets dat je nu vaker hoort en wat je kansen op de internationale arbeidsmarkt natuurlijk een zetje geeft.

Beatrix

Prinses Beatrix studeerde Rechten en deed dat in Leiden. Ze woonde zelfs in een studentenhuis, aan Het Rapenburg. Of er veel geweest werd is de vraag, Trix stond bekend als een bloedserieuze, toegewijde studente.

Laurentien

Zij volgde meerdere studies: Geschiedenis in Groningen, politieke wetenschappen in Londen en ze behaalde een Master of Journalism in Californië. Toe maar!

Floris

Prins Floris haalde onder meer zijn diploma in Nederlands recht, aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij studeerde in het buitenland ook een jaar moderne talen.

Eloise

Onze favoriete gravinfluencer studeert aan de Hotelschool, in Amsterdam. Grappig genoeg heet deze school Hotelschool The Hague (Den Haag).

Máxima

Je weet dat het ‘iets’ met economie moet zijn, zo hard als zij zich inzet om microkredieten te promoten en meer mensen toegang te geven tot diensten van banken, zoals een bankrekening. Máxima studeerde inderdaad economie aan de Universidad Católica Argentina.

Constantijn

Ook hij koos voor Leiden: Constantijn studeerde er rechten en behaalde in 1995 zijn titel ‘meester in het burgerlijk recht’. Een aantal jaar later volgde hij in Frankrijk een MBA-studie aan het European Institute of Business Administration.

Willem-Alexander

Die studeerde geschiedenis, aan.. jawel, de Rijksuniversiteit in Leiden. In tegenstelling tot moeder Beatrix, die het vooral bij studeren hield, stond W.A. in zijn studietijd bekend als ‘prins Pils’, dus je kunt een beeld schetsen. Vanaf 1997 tot aan zijn inhuldiging hield hij zich bezig met watermanagement en dat is ook waar velen van ons hem mee associëren. Toch studeerde hij niets in die richting, tenzij je zijn benoemingen binnen de Marine meetelt: adjudant van zijn moeder in buitengewone dienst en luitenant-ter-zee van buitengewone diensten, tweede categorie, van de Koninklijke Marine Reserve.

Koninklijke Familie In Gesprek Met Nederlanders (pool)

Bron: RVD, Wikipedia, beeld: ANP, Instagram @koninklijkhuis

#Royaltynl