Koning Opens First Recycler Of Contaminated Steel

Wat hebben IJsland, Kazachstan en Costa Rica gemeen met Willem-Alexander?

Ambassadeurs van die landen zijn morgen op bezoek bij onze koning, op Paleis Noordeinde. Daar neemt Willem-Alexander de zogenoemde geloofsbrieven in ontvangst. Dat gaat tijdens de coronacrisis anders dan daarvoor

Het gebeurt vaker op woensdag. Nadat de coronacrisis in het voorjaar definitief een feit was in ons land, werd het aanbieden en accepteren van de brieven door de koning tijdelijk gepauzeerd. Tegen het einde van de zomer werd het weer ingepland, toen maakte Willem-Alexander zelfs een ware inhaalslag.

Het aanbieden verloopt wel op een aangepaste manier. Zo staat er een tafeltje klaar waar een en ander op gelegd kan worden. Zodat er geen daadwerkelijk fysiek contact (handen van beide partijen) nodig is. Morgen zijn de ambassadeurs van IJsland, Kazachstan en Costa Rica aan de beurt. Zij worden per paardenrijtuig opgehaald bij hun respectievelijke ambassades. En naar het paleis toe gebracht.

Bij Paleis Noordeinde staat een heuse erewacht voor ze klaar. Bestaande uit: een commandant, leerlingen van de Koninklijke Militaire School Luchtmacht en een militaire kapel. Er klinkt een eresaluut van 4 roffels om de ambassadeurs welkom te heten. Daarna treffen ze Willem-Alexander, die morgen dus vanuit het paleis werkt.

Paleis Noordeinde in Den Haag. Willem-Alexander treft er morgen Kristján Andri Stefánsson (IJsland), Askar Zhumagaliyev (Kazachstan) en Arnoldo Brénès Castro (Costa Rica).

LEES OOK:

Belgische nieuwslezers ontmoet Filip op koninklijk paleis

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP