Belgium Royalty Solar Panels

Belgische nieuwslezeres ontmoet Filip op Koninklijk Paleis

Het gaat om Martine Tanghe. Zij presenteerde maar liefst 42 jaar lang Het Journaal, bij de zender VRT. En mocht de Belgische koning in het paleis treffen, voor een passende afzwaai en de start van haar pensioen.

De nieuwslezeres gaat dus genieten van een welverdiend pensioen. Ze interviewde Mathilde ook eens, in 2011. Toen Filip Martine ontving had hij louter lovende woorden voor en over haar, ook over het interview met zijn vrouw. “Ik weet dat u mijn echtgenote, koningin Mathilde, toen ze nog prinses was, heeft geïnterviewd. Ze heeft daar heel goede herinneringen aan overgehouden”, aldus Filip. En verder moest hij Martine de groetjes doen van Mathilde.

Martine Tanghe las vorige week haar allerlaatste Journaal voor. Van de ontmoeting die ze kort daarna met de Belgische koning had, is een filmpje gemaakt. Dat is deze week rondgegaan op social media en wordt ook op de website van de VRT gedeeld. Wij delen echter de Journaal-uitzending van Martine met je waarin zij de verloving van Filip en (‘jonkvrouw’) Mathilde bekendmaakt. Je herkent haar vast, deze Martine! Ze is inmiddels 65 jaar en gaat van haar vrije tijd genieten.

LEES OOK:

5x thuiswerkende royals

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA, YouTube @ thatsthequestion21