Willem-Alexander en Máxima

WA en Máxima poseren tussen de tulpen

Kijk nou, een Oranje-zonnetje!

Als voorbeeldige toeristen poseerden koning Willem-Alexander en koningin Máxima in een tulpenveld tijdens hun streekbezoek aan de Duin- en Bollenstreek. Het veld in Hillegom is speciaal aangelegd voor toeristen, die anders de velden van de ondernemers uit de buurt zouden vertrappen.

Ondernemer Romy Ruigrok, dochter van twee bloementelers, weet als geen ander welke schade toeristen kunnen aanrichten. Ze bedacht daarom twee jaar geleden The Tulip Barn, een tulpenveld waarin naar hartenlust gelopen en geposeerd mag worden. In de bijbehorende kas kunnen bezoekers daarna terecht voor koffie en gebak.

De consumpties liet het koningspaar deze middag aan zich voorbij gaan, maar het fotogenieke tulpenveld deden ze wel even aan. Daar pakte de koning zijn even stevig vast, zodat de pers en de massaal toegestroomde belangstellenden het paar vast konden leggen.

Met het fotomoment tussen de bloemen kwam het deel van het streekbezoek aan het bollengebied ten einde. Máxima was in ieder geval van plan om terug te keren, beloofde ze ondernemer Ruigrok bij het afscheid. ‘En dan komen we op de fiets!’, riep de koningin.

Die belofte staat!

Koninklijk Paar Bezoekt Duin En Bollenstreek
Koninklijk Paar Bezoekt Duin En Bollenstreek

LEES OOK:

KONINGSPAAR HEEFT HET ZWAAR

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron en beeld: ANP