Amalia, Ariane En Willem Alexander

Voor de planning: Rotterdamse route Koningsdag

Goed om te weten: de route die de koninklijke familie op Koningsdag door Rotterdam gaat lopen is bekend.

Dichter bij Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane kun je normaal gesproken niet komen. Ja, misschien als je wordt uitgenodigd voor een uitblinkerslunch. Beter is 27 april afreizen naar Rotterdam. Zal wel druk worden, maar gezellig.

Afrikaanderwijk

Wel op tijd weg, als je van buiten Rotterdam moet komen. De koninklijke familie gaat al om 11 uur in de ochtend aan de wandel, in de Afrikaanderwijk. Die ligt ‘op zuid’, zoals ze dat in Rotterdam noemen. Een levendige, multiculturele buurt, waar altijd wat te doen is.

Vervolgens stapt het gezelschap in een watertaxi, voor een toch over de Maas, langs het cruiseschip Rotterdam. Dat ligt daar al enige tijd als monument voor anker aan de kade.

Feest

Aangelegd wordt bij de trappen voor Plein 1940, bij het oorlogsmonument De verwoeste stad, van kunstenaar Ossip Zadkine. Op het Binnenrotteplein volgt daarna een verjaardagsfeest dat tot vijf uur duurt. Welke artiesten optreden wordt samen met het volledige programma op 30 maart bekendgemaakt.

De route, zonder de oversteek op de Maas, is een kilometer lang. Zoals gebruikelijk op Koningsdag houdt het gezelschap op diverse plaatsen langs de wandelroute stil. De tocht zal in zo’n twee uur worden afgelegd en wordt traditiegetrouw uitgezonden door de NOS.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

ANP