The Funeral Of Queen Elizabeth Ii

Uniek: Hoge Britse onderscheiding gaat naar Nederland

Bondscoach Sarina Wiegman mag zich Commander of the Most Excellent Order of the British Empire (CBE) noemen, de op twee na hoogste koninklijke onderscheiding.

En dat is voor een niet-Brit best bijzonder.

‘Ik voel me zeer vereerd’, zei Wiegman. ‘Ik draag deze prestigieuze titel op aan de spelers, het begeleidingsteam en iedereen binnen de Engelse bond die onvermoeibaar heeft gewerkt voor ons gezamenlijke succes. Het was een geweldig jaar en we kijken uit naar 2023. Hopelijk kunnen we Engeland trots blijven maken.’

De Britse vorst brengt jaarlijks de zogenoemde New Year Honours-lijst uit, waarop mensen staan die het afgelopen jaar van grote betekenis voor het land zijn geweest. Het was de eerste keer dat koning Charles deze lijst publiceert.

Wiegman leidde Engeland afgelopen zomer naar de eindzege op het EK in eigen land. Ze werd onlangs op het Britse sportgala uitgeroepen tot coach van het jaar. Mead, de topscorer van Engeland op het EK en partner van Oranje-spits Vivianne Miedema, kreeg op dat gala als eerste voetbalster de prijs voor sportpersoonlijkheid van het jaar.

LEES OOK:

WILLIAMSON ONTHULT WAT WILLIAM HAAR TOEFLUISTERDE

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: NOS