Fotosessie Met Koninklijk Gezin

Uit deze studentenverenigingen kan Amalia kiezen

Nu het corps zich onmogelijk heeft gemaakt, blijft er een zeer ruime keuze.

Dat zijn niet allemaal zogenaamde ‘gezelligheidsverenigingen’, van het type waar iedereen aan denkt als het over studentenverenigingen gaat.

In totaal zijn er 60 verenigingen door en voor studenten. Daaronder veel sportverenigingen, voor roeien, honkbal, atletiek, rugby, schermen, tennis, padel, zeilen, basketbal, volleybal, schaatsen, skeeleren zwemmen, lacrosse, cricket, bergsport, windsurfen, golfsurfen, turnen, snowboarden, wakeboarden, korfbal en kiten.

Ook is er een aparte vereniging van de lhgbtqi+-gemeenschap en een studentenorkest en -koor, terwijl christenen de keuze hebben uit meerdere verenigingen en er ook een islamitische vereniging bestaat.

Bij de gezelligheidsverenigingen heeft A.S.C/A.V.S.V. zich onmogelijk gemaakt, door herhaald grof seksisme en vrouwenhaat, waar de vereniging zegt tegen op te treden, maar niets doet. Wordt Amalia toch lid, dan onderschrijft ze het vrouwonvriendelijke gedrag van een deel van het bestuur, wat elders niet echt goed zal vallen.

Daarom niet getreurd. Ze kan bijvoorbeeld lid worden van de internationale AEGEE, goed voor haar buitenlandse contacten. Of ASKV Particolarte, waar de liefhebbers van kunst en cultuur zich hebben verenigd. Family of Academic Minds zet zich in voor inclusie, ook een nobel streven.

Studentenvereniging Liber heeft geen ontgroening en vrijheid staat hoog in het vaandel. Nomen Non Magnum Est is een jonge, bruisende studentenvereniging met een eigen sociëteit in hartje stad. Handig, want daar woont ze straks.

Qua ledenaantal zitten SSRA en Unitas in de top, net onder het corps, dus die zouden ook een optie kunnen zijn.

LEES OOK:

MAAR WIL AMALIA ZELF NOG WEL?

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.