juliana

Laatste kans om tentoonstelling Juliana te zien

In de Amsterdamse Nieuwe Kerk is nog even de tentoonstelling De eeuw van Juliana te zien. En dit is waarom je daar nog snel naartoe zou moeten.

Prinses Beatrix opende in de nieuwe kerk de tentoonstelling ‘De eeuw van Juliana’ geopend, een bijzondere expositie, waar voor de liefhebber veel interessante objecten te zien zijn. Op 10 april is de laatste mogelijkheid om deze bijzondere tentoonstelling te zien. De tentoonstelling neemt je mee in het leven van deze vorstin. Ook wel bekend als de ‘vorstin naast de rode loper’, want zij was eigenzinnig, modern en wars van protocol. Geliefd om haar eenvoud en menselijkheid. Maar zij was ook staatshoofd in een eeuw die werd getekend door ongekende tegenslagen én spectaculaire voorspoed. Haar regeerperiode, van 1948 tot 1980, stond in het teken van herstel, verandering en vernieuwing.

Juliana was een sterke vrouw

‘Een sterke vrouw’, zo noemde de maker van de tentoonstelling haar in Het Parool. ‘Ze was meer dan haar imago. Ze hield zich staande naast prins Bernhard, en later in haar eenzaamheid. Ze sprak zich uit over abortus en pacifisme op een heel toffe manier. Ze was een sterke vrouw, en dat zie je goed terug in de tentoonstelling.’ Aldus Leonardo Semeleer over de door hem gemaakte tentoonstelling.

Tekst Royaltynl, beeld GettyImages

LEES OOK:

4 LEUKE WEETJES OVER JULIANA

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: koninklijkhuis

Juliana
KLIK HIER