vietnam staatsbezoek

Staatsbezoek Willem-Alexander en Máxima aan Vietnam uitgesteld

Het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Vietnam van deze week is op verzoek van Vietnam uitgesteld. 

Het staatsbezoek van onze koning en koningin stond van 19 tot en met 22 maart gepland. De Rijksvoorlichtingsdienst meldt nu dat op verzoek van de Vietnamese autoriteiten deze wordt uitgesteld naar een later tijdstip. 

Omstandigheden 

Het Aziatische land heeft aangegeven het staatsbezoek te willen uitstellen vanwege binnenlandse omstandigheden. Wat deze binnenlandse omstandigheden precies zijn, dat is niet duidelijk. Wellicht dat dat op een later tijdstip nog duidelijk wordt gemaakt. 

Uitnodiging van president

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren door president Vo Van Thuong uitgenodigd om naar Vietnam te komen. Er stonden al aardig wat activiteiten op de planning. Denk hierbij aan een bezoek aan de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Daar zou het tweetal een krans leggen bij het monument van nationale helden en martelaren. Vervolgens zou het koninklijke paar een welkomstceremonie krijgen bij het presidentieel paleis en zouden ze de premier en de voorzitter van de nationale assemblée ontmoeten. 

Lees ook: Willem-Alexander en Máxima in Vietnam

Dutch Royals State Visit To South Africa Day Three
Het koninklijk paar tijdens het staatsbezoek aan Zuid-Afrika

Nog meer plannen

Dat niet alleen, ook zouden koning Willem-Alexander en koningin Máxima in de dagen daarna nog een universiteit in Hanoi en een scheepswerf gaan bezoeken. Ook zouden ze nog een bezoek brengen aan een herplantingsproject van mangrovebomen. Wellicht dat de twee later dit jaar alsnog een staatsbezoek brengen aan het Aziatische land. 

Lees ook: Haakon en Mette-Marit in Vietnam

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD GETTYIMAGES

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl