Balkonscene Prinsjesdag 2023

Prinsjesdag 2023: dit dragen Máxima, Alexia, Amalia en Laurentien

De Troonrede, de koetsen, de stoet en oh oh Den Haag als decor… maar waar we écht op zitten te wachten, dat zijn natuurlijk de royal outfits!

Ben je ook zo benieuwd naar wat onze royal fashionista’s dragen vandaag? Wij hebben de eerste foto’s voor je!

Máxima

Onze koningin kiest dit jaar voor Claes Iversen. Ze draagt een wijde pantalon en blouse in poederroze en een zijden mantel – bontgekleurd en wat een gave bloemenprint! – van zijn hand. Leuk weetje is dat haar broek en top gemaakt zijn van overschotten stof. Stof die anders wellicht weggegooid zou worden. Máxima’s haaraccessoire is van Berry Rutjes, een hoedenontwerpster uit Den Haag. Het is een handgemaakte bloem in oudroze.

Maxima Outfit Prinsjesdag 2023

Alexia

Alexia shinet in fuchsia roze. De jurk is een ontwerp van Zhivago. Net als Amalia en Máxima draagt Alexia vandaag de koningsblauwe sjerp, oftewel: het Ordelint en de Ster van het Grootkruis der Orde van de Nederlandse Leeuw. Verder spotten we bordeauxrode leren handschoenen en een handtas in eenzelfde kleur. Haar haardecoratie is er eentje van Máxima, maar dan vermaakt.

Alexia Prinsjesdag 2023
Alexia Outfit Prinsjesdag 2023

Amalia

Amalia steelt de show in haar koningsblauwe jurk. Van het label Safiyaa. De japon flatteert haar natuurlijke lijnen en lijkt voor Amalia gemaakt. Ze draagt een klein hoedje dat van haar moeder is. En oorhangers in hetzelfde koningsblauw als haar jurk en sjerp. De handschoenen zijn cognackleurig.

Amalia Outfit Prinsjesdag Foto Van Bruno Press

Laurentien

Prinses Laurentien gaat voor groen! Deze trendkleur kon eigenlijk ook niet ontbreken dit jaar. Haar jurk is van het luxe modemerk Hardies. Bijzonder is dat zowel jurk als fascinator zijn gemaakt van dezelfde stof: stretch cady. Laurentien draagt de oranje sjerp, oftewel: het Grootkruis in de Huisorde van Oranje.

Balkonscene Prinsjesdag 2023

Beeld: ANP, Brunopress, Instagram @claesiversen, @koninklijkhuis

#Royaltynl