Dijksma Opent Expo Circulaire Economie

Prins Carlos: ‘we moeten slimmer gaan leven’

In een uitgebreid interview met een Leidse krant, gaat Carlos in op het belang van het overdenken van onze keuzes. Volgens de prins zouden we onze levens ‘beter en slimmer’ moeten gaan inrichten.

Het Leidsch Dagblad had de eer de zoon van prinses Irene uitgebreid te mogen interviewen. Volgens Carlos dwingt de coronacrisis ons om beter na te denken over de keuzes die we zoal maken. Zo vindt hij dat we veel zorgvuldiger moeten omgaan met de natuur. En dat “wij in het rijke Westen niet in een maakbare wereld leven die we naar onze hand kunnen zetten, maar dat wij een onderdeel zijn van de natuur. Wij hebben de natuur nodig, niet andersom. De natuur kan ook wel zonder ons”.

Wijze woorden van de 50-jarige prins. Niet geheel verrassend bracht zijn moeder, Irene, eerder ook al een statement naar buiten over herbezinning. Volgens haar waren we door de coronacrisis als vanzelf tot een soort stilstand gekomen, tijd om ook onze keuzes voor ná de crisis eens onder de loep te nemen. Irene is zelf een groot natuurliefhebber en zet zich in voor NatuurCollege.

Carlos hamert niet zozeer op alles minderen, zoals vliegen en consumeren. Maar denkt dat de winst te behalen is uit ánders vliegen en consumeren, om maar twee voorbeelden te noemen. Volgens hem moeten we vooral beter en slimmer gaan leven. Op een duurzamere manier met de wereld omgaan. En weten wanneer genoeg ook gewoon genoeg is, aldus de prins.

Volgens hem hoeft matiging niet direct iets negatiefs te zijn. Hij denkt dat veel mensen het gevoel krijgen dat ze ‘iets moeten inleveren’, maar volgens hem gaat het meer om kiezen voor betere producten en slimmere diensten, niet zozeer om inleveren van levenskwaliteit.

Annemarie En Carlos 3

Lees ook:

Meekijken: dit deden de royals afgelopen weekend

Bron: ANP. Beeld: ANP/EPA

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen