Prinses Irene doet oproep: ‘maak bewuste keuzes’

Het is deze dagen schering en inslag: mensen die hun advies, boodschap of goede nieuws delen via een videoboodschap. Ook Irene plaatste zo'n video.

Ze haakt aan op de coronacrisis en moedigt mensen aan om ‘bewuste keuzes’ te maken en de wereld die nu gebaseerd is op angst, te veranderen. Ze vindt dat ieder mens zich bewust moet zijn van zijn eigen handelingen.

Ze concludeert dat we nu allemaal veel bezig zijn met angst. Angst voor van alles, maar onder meer voor de dood. Dat begrijpt ze, omdat het ook lastig is vooruit te kijken. Naar een tijd waarin dit allemaal voorbij is. Maar we merken ook hoezeer we onderling met elkaar verbonden zijn, zegt de prinses. En we zouden in de toekomst met meer respect en dankbaarheid voor de natuur moeten leven. Want die natuur, zo meent ze, is nu veel te erg belast.

Lees ook:

“Hoe wilt u dat de wereld eruitziet na de crisis? Wat koop je? Wat doe je? Wat laat je? Hoe wil je je vakanties doorbrengen in de toekomst? Deze keuzes lijken klein, maar hebben allemaal gevolgen voor het leven op aarde”, zijn enkele van de vragen die de prinses in haar open boodschap stelt.

Ten slotte zou ze de angst graag willen omgezet zien worden in liefde en dankbaarheid. “Dankbaarheid voor de bossen, die zuurstof geven aan al het levende. Liefde voor de bloeiende meidoorn. Voor al dat bloeit, vliegt, kruipt, zwemt”, aldus Irene.

Persoonlijke boodschap van prinses Irene#Coronavirus #IedereenDoetErtoe

Geplaatst door NatuurCollege op Maandag 6 april 2020

 

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

 

Bron: ANP. Beeld ANP, Facebook @NatuurCollege

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen