Nieuwe ambassadeur van Argentinië welkom bij Willem-Alexander

Eén van de taken die Willem-Alexander weer oppakt, is het aannemen van geloofsbrieven. En morgen doet hij dat ook van de nieuwe ambassadeur van Argentinië in Nederland.

We lieten je gisteren weten dat de (officiële) agenda van Willem-Alexander en Máxima er maar leeg uitzag voor deze week. Eén van de afspraken die wel gepland is, staat op woensdag. Op die dag neemt onze koning weer geloofsbrieven aan. Dat was al een aantal maanden niet meer gebeurd, vanwege de coronacrisis. En nu is bekend geworden dat één van de gasten die hij ontvangt, de nieuwe ambassadeur voor Argentinië zal zijn.

Het gaat om Mario Javier Oyarzábal. Na het aanbieden van de geloofsbrieven aan de koning, kan hij officieel aan de slag in ons land. Het Latijns-Amerikaanse land was al sinds afgelopen november niet meer vertegenwoordigd geweest in Nederland. Natuurlijk hoeven we je niet te vertellen dat Máxima Argentijnse is. Zij deelde speciaal voor haar verjaardag zelfs het recept voor haar favoriete Argentijnse koekjes, alfajores.

Lees ook:

Deense hof regelt expositie met prinsessenjurken

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP