Nieuw Oranjevaasje

Nu inschrijven!

Nog dit jaar brengt Royal Leerdam Crystal een nieuw Oranjevaasje uit.  De aanleiding is dit keer het 350-jarig bestaan van de Oude Hollandse Waterlinie.

Het ontwerp is van Wieki Somers, in opdracht van Royal Leerdam Crystal in samenwerking met Sommer Dutch Glass Art.

350 jaar geleden zorgde de Oude Hollandse Waterlinie succesvol voor de verdediging van Holland. Aanvallen van onder meer de troepen van de Zonnekoning Lodewijk XIV werden afgeslagen.

Vestingsteden werden versterkt, schansen aangelegd en het gebied werd onder water gezet door sluizen open te zetten en dijken door te steken.

Studio Wieki Somers (Dylan van den Berg & Wieki Somers) werd in 2003 opgericht door Wieki Somers en Dylan van den Berg, die beiden eind jaren ‘90 aan de Design Academy Eindhoven studeerden.

De studio onderscheidt zich door een gevoel voor materialen, technologisch vernuft en fantasie en werkt voor een grote verscheidenheid aan internationale klanten zoals Alexander McQueen, Hermès en Kvadrat. Studio Wieki Somers heeft talloze prijzen ontvangen en het werk maakt deel uit van grote museumcollecties, waaronder MOMA in New York, Centre Pompidou in Parijs, Boijmans Van Beuningen in Rotterdam en Victoria and Albert Museum in Londen.

Het Oranjevaasje Oude Hollandse Waterlinie 350 wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van 350. Inschrijven kan nu!

LEES OOK:

PRINSES MARGARITA ONTWERPT SPECIAAL ORANJEVAASJE

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: Royal Leerdam Crystal