Bernhard

Nieuw onderdeel voor kinderen op Hollandse 100 van prins Bernhard

Kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 kunnen volgend jaar ook meedoen met De Hollandse 100, het jaarlijkse sportevenement van stichting Lymph&Co van prins Bernhard.

Bij het nieuwe onderdeel Kids&Co moeten kinderen in een uur tijd zo veel mogelijk rondjes schaatsen op de 333 meterbaan in schaatsstadion Thialf.

Sven

Het nieuwe onderdeel voor kinderen is een samenwerking met de Sven Kramer Academie, laat de stichting vrijdag desgevraagd weten.

‘Zo willen wij samen jonge kinderen motiveren om te sporten in combinatie met fondsenwerven voor een goed doel’, aldus Marie-José Helle, directeur van Lymph&Co. Bij de andere onderdelen kan er op verschillende afstanden gefietst, geschaatst en gelopen worden.

Geld

Met De Hollandse 100 wordt geld ingezameld voor wetenschappelijk onderzoek naar lymfeklierkanker, een ziekte die Bernhard van Oranje zelf heeft gehad. Met de afgelopen editie haalde de stichting in maart van dit jaar ruim 351.000 euro op. De inschrijving voor de editie die plaatsvindt op 24 maart 2024 is vrijdag gestart.

eloise
KLIK HIER

ANP

#Royaltynl