Máxima reikt Appeltjes van Oranje uit

Op 9 juli worden alsnog de Appeltjes van Oranje uitgereikt. Een uitgesteld moment, vanwege de coronacrisis. En een anders-dan-anders ceremonie, want het gebeurt dit keer online. Máxima zoekt speciaal hiervoor een studio op.

Samen met bestuursvoorzitter van het Oranje Fonds, Dick Benschop en jurylid Kim Putters reikt Máxima op de bewuste donderdag de Appeltjes uit. Onlangs nog meldden we je dat de Zilveren Anjers – prijzen die worden uitgereikt aan mensen die zich inzetten voor cultuurbehoud – naar de winnaars zouden worden opgestuurd. Een echte uitreiking, die meestal door prinses Beatrix gedaan wordt, zat er dit jaar niet in. Over de Appeltjes van Oranje was toen nog aardig wat onduidelijkheid, maar dat is nu dus opgehelderd.

Bij de uitreiking op 9 juli zal live geschakeld worden naar de winnaars. Het thema van dit jaar is ‘Maatjes ben je samen’. Appeltjes van Oranje worden uitgereikt aan mensen die zich op een opvallende, bijzondere en succesvolle manier inzetten voor maatschappelijke projecten en initiatieven. Er winnen ieder jaar 3 projecten. En ditmaal is het de 18de uitreiking. Máxima is samen met Willem-Alexander beschermvrouwe en -heer van het Oranje Fonds.

Lees ook:

Willem-Alexander zoekt BOA’s in Leiden op

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP