Op deze manier krijgen winnaars Zilveren Anjers tóch hun prijs

Net als bij zo veel andere vieringen en uitreikingen, gooide corona ook roet in het eten bij het toekennen van de Zilveren Anjers. Er is nu een oplossing om de prijzen toch bij hun winnaars te krijgen.

Het zal je niet zijn ontgaan dat de meeste vieringen, uitreikingen en publieke contactmomenten al een tijdje stilliggen. Gecanceld, een streep erdoor of een heel jaar opgeschoven door corona. In eerste instantie leek dat ook te gelden voor de uitreiking van de Zilveren Anjers – door prinses Beatrix, maar er is nu een nogal versoberde oplossing gevonden.

Winnaars van de Zilveren Anjers, een onderscheiding voor mensen die zich hebben ingezet voor de Nederlandse cultuur of die van de Antillen, krijgen deze helaas niet persoonlijk uitgereikt door Beatrix. Maar ze krijgen de ereprijs wel thuisbezorgd. Begeleid door een mooie brief om hen in het zonnetje te zetten.

Over een andere onderscheiding, de bekende Appeltjes van Oranje, is minder recent nieuws. Deze zouden op 26 mei worden uitgereikt, maar het Oranjefonds meldde enkel dat er ‘op een later moment’ meer bekend zou worden gemaakt. Tot op heden is daar geen update over gekomen. Appeltjes van Oranje worden ieder jaar aan 3 organisaties, projecten of individuen uitgereikt die zich succesvol inspannen op het gebied van ‘maatschappelijk welzijn en sociale cohesie’.

Lees ook:

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP

Geef een reactie

Gerelateerde artikelen