Koningin Lanceert Campagne Over Opkomende Bijziendheidsepidemie

Máxima naar Tanzania

Koningin Máxima is de komende dagen opnieuw op reis voor de Verenigde Naties. De koningin bezoekt van maandagavond tot en met woensdag Tanzania.

De koningin brengt het bezoek in haar rol als speciale pleitbezorger van de VN secretaris-generaal voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. In Tanzania zal zij spreken met regeringsvertegenwoordigers en diverse organisaties over wat er nodig is om meer achtergestelde mensen te laten aansluiten bij financiële diensten, en om hen te laten deelnemen aan een inclusieve digitale economie.

Máxima begint dinsdag in de regio Kilimanjaro met twee veldbezoeken en reist daarna door naar Dar es Salaam, waar zij op een lokale markt met agenten voor mobiel bankieren en marktkooplieden spreekt over hun ervaringen met digitale financiële diensten.

Op woensdag ontmoet de koningin Samia Suluhu Hassan, de president van Tanzania. Ook spreekt ze onder meer met de gouverneur van de Bank of Tanzania en enkele ministers. De focus ligt onder meer op digitale publieke goederen, zoals identiteitsbewijzen, digitale betalingen en dataprivacy.

LEES OOK:

ZIEN: MÁXIMA IN ZWEDEN

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: ANP