Maxima In Eindhoven

Máxima haalt Oscar de la Renta weer uit de kast

Koningin Máxima was bij een bezoek aan Eindhoven flink aan het recyclen.

Niet alleen de –erg gave – jas kenden we al. Ook het gele broekpak van Max Mara droeg Máxima al vaker. Al was het niet in deze erg zonnige combinatie.

Koningin Máxima begon haar dag met ontmoetingen met ontwerpers die in de Brabantse stad werkzaam zijn. Later op de dag gaat Máxima ook nog langs bij de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Design

Het bezoek aan de ontwerpers stond in het teken van hoe een hecht netwerk van designers en creatieve broedplaatsen in Eindhoven bijdragen aan de internationale positie van Nederlands design. Zo wordt in de stad bijvoorbeeld jaarlijks de Dutch Design Week georganiseerd, het grootste designevenement van Noord-Europa.

Máxima ging als eerste langs bij NUL ZES, een ontwerperscollectief en creatief laboratorium voor designers, architecten en onderzoekers. De koningin sprak er met onder anderen de oprichter van het collectief en enkele ontwerpers.

Kazerne

Vervolgens bezocht de koningin het Home of Design van Kazerne, een expositieruimte en hotel-restaurant. Ook daar ging ze in gesprek met de initiatiefnemer en designers.

Tip van de redactie

fitbit
BESTEL HIER

ANP