Koning Ontvangst Geloofsbrieven

Lockdown in NL: ook dit gaat even niet door bij Willem-Alexander

Nu ons land een ‘harde lockdown’ heeft, moeten ook royals hun agenda bijschaven en zaken uitstellen of zelfs skippen. Dat geldt onder meer voor dit gebruik, dat meestal op woensdag op Paleis Noordeinde plaatsvindt.

Het gaat om het aanbieden van geloofsbrieven aan de koning. Een gebruik waarbij ambassadeurs van andere landen Willem-Alexander bezoeken, op Paleis Noordeinde, en de brieven aanbieden. Dat gebeurde tijdens de coronacrisis al in aangepaste vorm. Eerst werd het even helemaal stilgelegd. Daarna kwam er een tussenvorm, waarbij de brieven niet fysiek werden overhandigd, maar op een speciaal tafeltje werden neergelegd. En in de afgelopen weken maakte Willem-Alexander juist een soort inhaalslag. Hij ontving tot wel 3 ambassadeurs op een dag. Steeds de coronamaatregelen toepassend, uiteraard.

En nu is er weer tijdelijk een streep door het hele gebeuren gezet. Morgen, woensdag, zou Willem-Alexander eigenlijk de ambassadeurs van Italië, El Salvador en Saudi-Arabië hebben ontvangen. Het is niet bekend tot wanneer het overhandigen is afgezegd. Maar logischerwijs worden geen ambassadeurs met hun geloofsbrieven verwacht vóór 19 januari a.s., aangezien ons land in een harde lockdown verkeert.

Hier krijg je een indruk van hoe het in zijn werk gaat. Het aanbieden van de zogenoemde geloofsbrieven.

Koning Ontvangst Geloofsbrieven

LEES OOK:

Autoselfie: Pieter-Christiaan en zijn kids in Kerstsferen

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP. Beeld: ANP