Zomerfotosessie Koninklijk Gezin

Leven kroonprinses gaat nieuwe fase in.

Vandaag begint kroonprinses Amalia met haar studie aan de Universiteit van Amsterdam. Daarmee begint ze aan een nieuwe, belangrijke fase in haar leven.

Met de keuze voor Amsterdam – en niet Leiden, zoals haar voorouders – laat ze merken dat het haar leven is, en dat zij meer en meer bepaalt hoe ze dat gaat leiden.

Details die de afgelopen maanden het beeld bepaalden – waar ze gaat wonen, al dan niet lid van het corps – verdwijnen naar de achtergrond. De komende tijd zal voor de prinses de focus liggen op de academische prestatie. Ze heeft op de middelbare school al laten zien dat ze daar begaafd genoeg voor is, en toe is aan deze nieuwe uitdaging.

Met ingang van vandaag studeert Amalia politics, psychology, law and economics (PPLE). Volgens de kalender doet ze haar eerste tentamens in de laatste week van oktober plaatsvinden.

De studententijd van Amalia wordt als privékwestie beschouwd en daarom wordt er weinig over naar buiten gebracht. Wel maakte het hof bekend dat Amalia ook naar Amsterdam verhuist.

LEES OOK:

AMALIA GAAT NAAR DE CARIBEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP