Prinses Laurentien Overhandigt Prentenboeken Aan Gevluchte Oekraïense Kinderen

Laurentien deelt cadeaus uit

Mooi gebaar.

Laurentien biedt Oekraïense kinderen tweetalig prentenboek aan

In het virtuele bijzijn van de Duitse en Oekraïense presidentsvrouwen heeft prinses Laurentien donderdag in museum Beeld en Geluid in Den Haag een speciaal voorleesboek overhandigd aan Oekraïense kinderen die naar Nederland gevlucht zijn.

Het boek is een initiatief waarmee gevluchte Oekraïense kinderen in oorlogstijd gesteund worden en welkom worden geheten in hun gastland.

Met het initiatief Better Time Stories krijgen Oekraïense kinderen een tweetalig (Nederlands en Oekraïens) prentenboek, waarin het gaat over zaken als troost, liefde en optimisme. Het idee is dat familieleden die in Oekraïne achter zijn gebleven, via een app de boeken voor hun kinderen inspreken. Zo kunnen de kinderen op afstand alsnog voorgelezen worden door hun ouders, broer, zus, opa of oma.

Laurentien werd tijdens de presentatie fysiek vergezeld door de Oekraïense initiatiefnemer Andriy Shmyhelskyy, wiens hand ze vasthield toen hij emotioneel luisterde en keek naar het promotiefilmpje, met beelden van de door de oorlog verscheurde families. De prinses zei ‘erg geraakt’ te zijn door het initiatief en wilde er daarom graag aan meewerken.


LEES OOK:

LAURENTIEN WEER TROTS OP KIND

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron en beeld: ANP