Nationale Dodenherdenking Op De Dam 2024

Koninklijke familie herdenkt tijdens Dodenherdenking oorlogsslachtoffers 

Zaterdagavond heeft Nederland om 20.00 uur de oorlogsslachtoffers herdacht die sinds de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen. 

Ieder jaar weer leggen de koning en koningin tijdens Dodenherdenking op 4 mei, namens het Nederlandse volk een krans neer bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam. Ook dit jaar waren zij hier weer. 

Dido Michielsen

Voor de herdenking hield schrijver Dido Michielsen een 4 mei voordracht: De verloren oorlog. Deze bijeenkomst werd in de Nieuwe Kerk in Amsterdam gehouden. Daarna gingen koning Willem-Alexander en koningin Máxima de krans neerleggen. Na de kranslegging werd de twee minuten stilte gehouden. 

Lees ook: Willem-Alexander en Máxima bij dodenherdenking

Nationale Herdenking In Amsterdam (pool)
Nationale Herdenking In Amsterdam (pool)

Thema Dodenherdenking: 80 jaar vrijheid

Het thema voor de herdenking van dit jaar was: Vrijheid vertelt: opmaat naar 80 jaar vrijheid. Het Nationaal Comité vraagt aandacht voor de littekens die de Tweede Wereldoorlog achterliet en die nu, bijna 80 jaar later, nog steeds zichtbaar en te voelen zijn. Vanaf het laatste kwartaal van dit jaar zal de viering van 80 jaar vrijheid starten. 

Lees ook: Prins Harry herdenkt oorlogsslachtoffers

Tip van de redactie

Deze glazen kroon theelichthouder straalt landelijke romantiek uit. Kaarslicht tovert er een warme gloed in. Perfect te combineren met andere theelichthouders voor een sfeervol geheel. Voor meer informatie klik op onderstaande button. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl