Koningspaar Opent Koningsspelen In Amersfoort

Koningspaar start Koningsspelen met ontbijt in Delft

Het wordt weer een mooie dag. In het hele land doen leerlingen van basisscholen mee aan de tiende editie van de Koningsspelen. Die begonnen met een koninklijk ontbijt. Kijk nu live mee.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima geven vrijdagochtend vanuit Delft het startschot voor de tiende editie van de Koningsspelen. Samen met de leerlingen van Brede School Poptahof geniet het koninklijk paar eerst van een gezamenlijk ontbijt, waarna de openingshandeling live via YouTube door kinderen in het hele land te volgen was.

De Koningsspelen vinden dit jaar voor het eerst weer in de oorspronkelijke vorm plaats, nadat het de afgelopen jaren vanwege de coronapandemie niet of in aangepaste vorm doorging. Dat betekent onder meer dat er dit jaar weer gezamenlijk wordt ontbeten.

De organisatie van de Koningsspelen, een initiatief van de Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation, laat weten dat er dit jaar 1,3 miljoen basisschoolleerlingen zullen deelnemen aan de Koningsspelen, hetzelfde aantal als vorig jaar. Het aantal deelnemende scholen ligt met ruim 6000 tegenover de 6100 van vorig jaar iets lager.

Het thema van de tiende editie is Voel je fit.De start van de Koningsspelen is live te volgen op het YouTube-kanaal van Zappsport. De presentatie is in handen van Ron Boszhard en Britt Dekker.

LEES OOK:

ZIEN: GROOT FEEST TIJDENS KONINGSSPELEN 2021

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron en Beeld: ANP