Maxima In Kenia

Koningin Máxima geëmotioneerd na werkbezoek Kenia

Koningin Maxima bracht onlangs een werkbezoek aan Kenia. Aan RTL nieuws vertelde ze dat het haar emotioneerde. Lees hier waarom.

Koningin Máxima bracht in oktober 2023 een VN werkbezoek aan Kenia. Tijdens deze reis focuste de koningin zich op vrouwenrechten en de financiële onafhankelijkheid van lokale ondernemers. Aan RTL Nieuws vertelde ze dat ze daar zeer emotioneel van kon worden. “We hebben allemaal een rol om de wereld beter te maken,” zei ze.

Over haar bezoek vertelde ze: “Ik had bijna tranen in mijn ogen.” Ik doe dit werk al bijna 15 jaar en dan te bedenken dat de vrouw die ik sprak gewoon kan slapen en dat ze het aankan als er iets met haar dochters gebeurt. Daarmee verwees Máxima naar de financiële onafhankelijkheid van de vrouwen die ze sprak in Kenia.

Lees ook: Maxima en Willem-Alexander in Zuid-Afrika

Maxima in Kenia

Koningin Máxima was in Kenia als pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Een belangrijke taak die ze met verve uitvoert. Dat de meeste media vooral aandacht hadden voor het knalgele pak dat ze droeg en dat haar zo leuk stond, is iets minder belangrijk.

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTY IMAGES

20 NOVEMBER 2023

Tip van de redactie

Voel je als een echte royal met de New Slim Vintage collectie van Casio. Dit modieuze, goudkleurige horloge met een stijlvolle band en een zorgvuldig afgewerkte kast van 32.8 mm straalt klasse uit. Het bandje, gemaakt van hoogwaardig plastic/resin, voegt een retro-charme toe aan dit digitale goudkleurige horloge. Voor meer informatie klik op onderstaande button.