Vn Bezoek De Filipijnen, Aankomst

Koningin Máxima is in de Filipijnen voor de Verenigde Naties

Koningin Máxima is van maandagavond tot en met donderdag in de Filipijnen, dit maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend. 

Koningin Máxima is de komende dagen in het Aziatische land aanwezig als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Het bezoek van de komende dagen gaat over het bevorderen van financiële inclusie en het thema financiële gezondheid.

Planning dinsdag Filipijnen

Dinsdag staan er twee veldbezoeken op het programma. Koningin Máxima spreekt op een eiland met een vissersgemeenschap over de positieve impact van digitale financiële diensten van CARD-RBI op hun inkomen en financiële gezondheid. Vissers behoren tot de groep mensen die het meest uitgesloten is van financiële diensten. De eilanden waar zij wonen zijn vaak afgelegen en hebben een beperkte (financiële) infrastructuur. Koningin Máxima bezoekt verder in een stadje op het vasteland een ‘sari-sari store’. Dit is een kleine buurtwinkel.

Lees ook: Filipijnen blij met steun Máxima

Planning woensdag Filipijnen

Woensdag heeft Koningin Máxima in Manilla, de hoofdstad van de Filipijnen, een focusgroep met vrouwen over de bijdrage van financiële diensten aan hun financiële gezondheid en veerkracht. Zowel in haar VN-werk als in Nederland pleit zij ervoor om financiële gezondheid als uitgangspunt te nemen voor het ontwikkelen van beleid en financiële producten die zijn afgestemd op wat mensen nodig hebben. 

Lees ook: Dit doet Máxima bij de VN

Vn Bezoek De Filipijnen, Aankomst
Aankomst koningin Máxima in de Filipijnen

Rondetafelgesprekken

Verder zal Máxima in Manilla ook gesprekken voeren met onder anderen president Ferdinand Marcos jr. en diverse ministers. Verder zijn er ook rondetafelgesprekken met ontwikkelingspartners, financiële instellingen en fintech bedrijven. 

Lees ook: Máxima geëerd door Verenigde Naties

Bezoek aan universiteit

Ook bezoekt koningin Máxima de Anteneo de Manila Universiteit. De universiteit en non-profitorganisatie Co-Develop lanceren tijdens die dag een Technical Resource Lab waar Filipijnse publieke en private instellingen gezamenlijk kunnen bouwen aan digitale publieke diensten en deze binnen een veilige en verantwoorde omgeving kunnen testen. Op die manier kunnen ze meer financiële inclusie  bevorderen. 

TEKST VERA GULDEMEESTER
BEELD ANP

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty

#Royaltynl