Ontwerp Zonder Titel (13)

Koning Willem-Alexander naar het ziekenhuis

Willem-Alexander laat zich voorlichten over pilot in Zeist.

Koning Willem-Alexander was samen met minister van volksgezondheid Ernst Kuipers, die we nog kennen uit corona-tijd, op werkbezoek in het Sint Antoniusziekenhuis in Zeist.

Dat was niet zomaar. In het ziekenhuis zijn ze al ver met een pilot, een proef, waarin alle zorgvragen uit de regio op één plek samenkomen. Dat loket zorgt er dan voor, dat de zorgvrager bij de juiste zorgverlener terechtkomt.

U breekt een been, u komt bij een dokter die weet hoe je zoiets repareert.

En als er meer deskundigen nodig zijn, dan regelen ze dat in Zeist ook. Als uw been het weer doet, maar u nog wat fysiotherapie nodig heeft. Bijvoorbeeld. En zo zijn er talloos veel meer voorbeelden te bedenken. Zitten zorgprofessionals fysiek bij elkaar, dan kunnen ze weer van elkaar leren en processen verbeteren.

Als het allemaal werkt, dan blijft het uiteraard niet beperkt tot Zeist. Andere ziekenhuis gaan er dan ook mee werken, zodat heel Nederland weer een stukje beter wordt.

Geen wonder dus, dat koning Willem-Alexander een kijkje kwam nemen.

Met ziekenhuismedewerkers spreken de Koning en minister over hoe zij met slimme meetapparatuur en een app patiënten thuis kunnen monitoren. Met ambulancemedewerkers gingen zij in gesprek over de complexe zorg die in de ambulance kan worden geboden.

LEES OOK:

GROEN LICHT VOOR CARIBENREIS AMALIA

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron en beeld: koninklijkhuis