Maxima In Zuid Afrika

Koning en koningin in Zuid-Afrika

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima worden ontvangen op het militaire vliegveld Waterkloof. Het koninklijk paar brengt een driedaags staatsbezoek. Zie hier onze koning en koningin in Zuid-Afrika.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdagochtend na een nachtvlucht van zo’n tien uur aangekomen in Pretoria, waar zij beginnen aan hun driedaagse staatsbezoek aan Zuid-Afrika. De koning zat bij aankomst in de cockpit van het regeringstoestel. Een mooi begin van onze koning en koningin in Zuid-Afrika.

Koning en koningin in Zuid-Afrika

Rond 09.15 uur lokale tijd – er is geen tijdsverschil met Nederland – kwam het koningspaar aan op Waterkloof Air Force Base. Tot en met vrijdag zijn de koning en koningin in het land, waaronder ook in Kaapstad.

Lees ook: prinses Alexia dit wist je nog niet over haar

President Cyril Ramaphosa

Het paar werd ontvangen door de Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken Naledi Pandor en de Zuid-Afrikaanse ambassadeur. De officiële welkomstceremonie is pas op dag twee, wanneer de koning en koningin een ontmoeting hebben met president Cyril Ramaphosa.

Apartheid museum

Het paar gaat woensdag onder meer naar het Blesbokspruit Wetland Research Center, waar onderzoek wordt gedaan naar water- en afvalbeheer en milieukwesties, en naar het Apartheid Museum. Daar krijgen de twee een rondleiding en spreken ze maatschappelijke organisaties en onafhankelijke activisten over toegang tot het recht en de bescherming van lhbtiq+- en vrouwenrechten. Royaltynl volgt de koning en koningin in Zuid-Afrika de komende dagen.

Tekst Royaltynl, beeld ANP REMKO DE WAAL

Tip van de redactie

Ontdek de charme van het Nederlandse koningshuis met de exclusieve Royal Press Europe kalender 2024! Inclusief prachtige Oranjefoto’s én 20 bonuskaarten. Een must-have voor elke royal-liefhebber. Voor meer informatie klik op onderstaande button.