Eerste Dag Staatsbezoek Griekenland

Koning en ambassadeur nemen elkaar op de hak in toespraak

Koning Willem-Alexander werd maandagmiddag in Athene flink op de hak genomen door de Nederlandse ambassadeur Susanna Terstal.

Zij vertelde tijdens de ontvangst van de Nederlandse gemeenschap in Griekenland dat ‘heel wat Nederlanders’ een tweede huis in Griekenland hebben. Ze keek daarbij even naar de koning, die zelf een vakantiewoning in Griekenland heeft en kostelijk om het grapje moest lachen.

De koning sprak de Nederlandse gemeenschap zelf ook nog even toe, maar hij kon het niet laten om de ambassadeur eerst een humoristische veeg uit de pan terug te geven. ‘U begon met: ik ga het kort houden. Ik dacht: mooi, dan houdt ze nog heel veel over voor mij om te zeggen. Uw definitie van kort, daar gaan we het later nog eens over hebben.’

Het koningspaar heeft een vakantievilla op het schiereiland Peloponnesos, waar ze jaarlijks vakantie vieren. Daarom is koning Willem-Alexander nu heel blij dat hij en de koningin nu eens om een andere reden in het land zijn dat hem zo dierbaar is. ‘Dit bijzondere land, blijft altijd een deel van ons hart.’ Hij sloot zijn verhaal af met het Griekse veelgebruikte woord dat staat voor samen zijn met vrienden en familie en gezelligheid: ‘Yamas’, oftewel: proost.

LEES OOK:

KONING VLIEGT NAAR GRIEKENLAND

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron en beeld: ANP