Koning doet niet meer mee aan nationale toost

Het zal de nieuwste koninklijke traditie zijn die we hebben: de nationale toost. Maar Willem-Alexander doet nu al niet meer mee. Een reden is niet gegeven.

De nationale toost werd in 2020 voor het eerst georganiseerd door de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen. Door de pandemie waren alle evenementen afgelast en ging de nationale viering  van Koningsdag niet door. De koning hief in Paleis Huis ten Bosch het glas en bedankte iedereen die het land draaiende hield tijdens de coronacrisis. Ook vorig jaar werd Koningsdag afgesloten met een nationale toost.

De Oranjebond heeft nu te horen gekregen dat de koning net meer mee wil werken. Toch zullen de Oranjeverenigingen ook dit jaar om 16.00 uur een toost uitbrengen. ‘Laten we dat moment gebruiken om op de gezondheid van onze koning en van elkaar te toosten en zo deze feestelijke dag te omlijsten’, zegt de Goudse burgemeester en Oranjebond-voorzitter Pieter Verhoeve.

De Oranjebond roept mensen tevens op om foto’s van Koningsdag en -nacht in te sturen of via sociale media te delen onder de hashtag ‘#kleingeluk’. Een jury met als voorzitter royaltyfotograaf Patrick van Katwijk zal uit de foto’s een winnaar kiezen.

Waarom de koning niet mee wil doen werd niet bekendgemaakt.

LEES OOK:

PROOST: WILLEM-ALEXANDER TOOST OP ONS ALLEMAAL!

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron: ANP