Koningspaar En Beatrix Naar Herdenkingsdienst Prins Philip

Kogel is door de kerk

Dit zijn de Nederlandse royals die naar de uitvaart van Elizabeth gaan.

Zoals verwacht bestaat de Nederlandse delegatie uit koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix. Daarmee wordt het protocol gevolgd, dat alleen zittende en voormalige staatshoofden toestaat.

De uitvaart is in de Westminster Abbey in Londen om 11.00 uur lokale tijd, 12.00 uur onze tijd. In de Londense kerk werd Elizabeth in 1953 gekroond en trad ze in 1947 in het huwelijk met prins Philip.

Het lichaam wordt na de uitvaart overgebracht naar Windsor Castle. Haar man Philip ligt daar sinds zijn overlijden vorig jaar in de grafkelder van de St. George’s Chapel. Samen worden zij na de uitvaartplechtigheid van Elizabeth naar de King George VI Memorial Chapel gebracht, hun laatste rustplaats.

Reizen

Het is nog niet bekend hoe koning, koningin en prinses in Londen komen. Wordt er gevlogen, dan zal dat op verzoek van de Britten per commerciële vlucht zijn. De vraag is ook, of Willem–Alexander weer mag vliegen, nu hij herstelt van een longontstekin. Die zorgde er eerder voor dat hij niet mee kon naar de VS. Alternatieven zijn een trage veerboot en de Eurostar, de directe treinverbinding met de Britse hoofdstad.

LEES OOK:

HIER GAAN DE KONINKLIJKE CORGI’S NAARTOE

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Bron en beeld: ANP