Zomerfotosessie Koninklijk Gezin

Juicechannels openen jacht op Amalia

‘Als er een filmpje van een dronken Amalia uitlekt, zullen wij dat meteen publiceren.’

Dat zegt Dennis Schouten, van juicechannel RoddelPraat, tegen RTL Nieuws.

De wereld is behoorlijk veranderd sinds de traditionele media een perscode afspraken over het koninklijke huis. De leden werden met rust gelaten, in ruil voor jaarlijks een aantal fotomomenten.

Nu iedereen met een camera rondloopt is die niet langer houdbaar. Dat blijkt wel uit de woorden van Schouten.

Het idee is dat er vandaag een fotomoment komt, en dat iedereen Amalia daarna rustig laat studeren en uitgaan. Hoe volwassen dat ook klinkt, het gaat helaas niet gebeuren.

‘Misschien heeft Amalia niet voor haar bekendheid gekozen, maar ik vind het onzin dat zij anders behandeld zou moeten worden dan welke bekende persoon dan ook’, zegt Schouten van Roddelpraat erover. ‘Als zij kotsend uit een kroeg komt gerold en wij hebben beeld, zal ik geen seconde twijfelen en dat delen. Dan heeft zij een leuke avond gehad en wij een mooi verhaal, niks aan de hand.’

‘De grens ligt wat ons betreft bij als zij bijvoorbeeld vervelend zou worden benaderd door iemand op straat, of er is een andere gebeurtenis die door haar als traumatisch ervaren zou kunnen worden. Dan publiceren we uiteraard niet, zoals we dat ook bij een ander niet zouden doen.’

En Schouten is niet de enige, want er komen steeds meer juicekanalen, en niets weerhoudt de doorsnee Nederlander om beeld op sociale media te zetten.

Het koninklijk huis kan weinig kan doen. Naar de rechter stappen is het uiterste, maar dan loop je wel het risico dat die je ongelijk geeft, en dan is het hek van de dam. Aan een mediacode heeft een rechter in ieder geval geen enkele boodschap.

Bron: RTL NIeuws

LEES OOK:

AMALIA GAAT NAAR DE CARIBEN

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.