maxima

Maxima’s lievelings ontwerper Jan Taminiau

Koningin Maxima verscheen op het staatsbanket in Slowakije in een prachtige jurk van de Nederlandse mode-ontwerper Jan Taminiau. Maxima is al jaren fan van deze couturier.

Tijdens het staatsbanket in Slowakije aan het eind van de eerste dag droeg onze koningin een avondjurk van haar favoriete ontwerper Jan Taminiau. Regelmatig wordt Máxima gezien in een creatie van de succesvolle couturier, maar deze is wel heel fraai. Met een huidkleurige onderlaag en prachtig groen kant.

Jan Taminiau

Jan Taminiau lanceerde een aantal jaar geleden zijn ready-to-wear kledinglijn ‘TAMINIAU’ in zijn pop-up store bij het Vondelpark in Amsterdam. Pikant detail: de winkel van de andere favoriete couturier van koningin Máxima, Natan, ligt nog geen vijftig meter verderop. Waar Jan tot nu toe alleen couture maakte, heeft hij nu ook een collectie die voor een breder publiek te bereiken is, in deze winkel en online.

De nieuwe kledinglijn TAMINIAU wordt los van zijn couture werk voor bijvoorbeeld koningin Máxima verkocht, extra werk is echter geen probleem voor de veelzijdige couturier. “Ik ben blij dat ik altijd heb kunnen blijven dromen”, zegt Jan Taminiau.

De winkel in de Hobbemastraat zal doorlopende collecties van Taminiau etaleren en verkopen. De wisselende collecties worden in beperkte oplage gemaakt en zullen ook verkrijgbaar zijn via zijn webshop. Je moet er even voor sparen, maar zo kun jij straks ook de show stelen in een koninklijk kleedje.

Tekst Royaltynl, beeld ANP

Leestip

BESTEL HIER