Schermafbeelding 2021 01 22 Om 16.54.24

Inspirerend: de tassen van Máxima

Een tas kan een outfit maken of breken. Dat laatste zal je bij de vrouwelijke leden van het koninklijk huis zelden tegenkomen.

Máxima blijkt een inspiratiebron voor vrouwen die outfit en tas met elkaar willen matchen. Jackie Kennedy ging haar in de jaren vijftig en zestig al voor! 

Royalties zijn voer voor watchers. Wat doen de koninklijke leden, hoe kleden ze zich en welke tas dragen ze bij zich. Nu is dat laatste een verhaal apart, want niet altijd dragen ze hun necessities zelf. Hofdames staan standby als de lippen moeten worden gestift of het zakdoekje tevoorschijn moet komen, maar over het algemeen dragen leden van het koninklijk huis, met name de dames, een eigen tas.In de meeste gevallen een handtas die geweldig mooi matcht met de kleding die ze dragen. Bij een avondjurk een clutch, bij een broekpak een prachtige handtas, bij het zomerse jurkje een frivoler exemplaar. 

De handtas dames stijlvol over de onderarm gedragen

Onze eigen koningin Máxima geeft natuurlijk een geweldig goed voorbeeld van hoe je een handtas op een sportieve of chique manier dragen kan, passend bij haar outfit. Ze loopt nonchalant in een broekpak te zwaaien met haar knalkleurige handtas of draagt er eentje in een neutrale kleur stijlvol over haar onderarm à la Jackie Kennedy in de jaren vijftig. Afgestemd op de designjurk die ze draagt.

Deze Jackie was een first lady die de handtas een flinke boost gaf. Ze droeg het liefst een Gucci handtas. Er is zelfs een heuse Gucci naar haar vernoemd die veel vrouwen nauwelijks kunnen weerstaan. Ze mag dan wel niet van koninklijke huize zijn geweest, maar ze droeg een tas wel als zodanig. 

Vanaf welke leeftijd gaan de jongedames zelf een handtas dragen?

Blijft natuurlijk de vraag of Willem Alexander ooit met een laptoptas gespot is en of de jongedames Van Oranje ooit gezien zijn met een rugzak? Misschien hebben we er even niet op gelet of Alexia, Ariane en Amalia ooit met een Burkely tas naar school zijn gefietst. We blijven nieuwsgierig naar welke tassen dat geweest moeten zijn, en vooral: in welke kleur en van welk merk?

Jammer dat we hen eigenlijk nooit een tas zien dragen, dus de vraag rijst vanaf welke leeftijd een handtas samengaat met de outfit die de dames aan hebben. In de puberteit komt toch veelal zowel de noodzaak als de wens naar voren om een mooie tas te dragen. Ofwel met plaats voor een laptop voor naar school ofwel als tas om in de vrijetijd goede sier mee te maken. Daar hoef je zelfs niet van koninklijke huize voor te zijn. 

Als royaltywatcher kun je er heel wat van leren

Dat neemt niet weg dat we veel inspiratie kunt opdoen bij leden van het koninklijk huis, vooral de dames, die de meest mooie tassen dragen en de kleuren helemaal afstemmen op de kleur van de kleding en de gelegenheid. Altijd een prachtige combinatie waar je als ‘watcher’ nog heel wat van kunt leren. Met andere woorden: die tas kan een outfit maken. Een aanrader om daar eens op te letten. 

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
BESTEL HIER