Queen Maxima Visits Uwv

In beeld: Máxima vóór ze Willem-Alexander kende

Maandag 17 mei is het zover: Máxima’s 50ste verjaardag! Wij blikken deze hele week alvast vooruit naar haar feestje, met de leukste artikelen over onze koningin voor je!

Wie houdt er niet van, even meekijken naar hoe een royal er vroeger uitzag? In Máxima’s geval werd ze natuurlijk pas een royal toen ze trouwde met onze Willem-Alexander. Ze werd op 17 mei 1971 geboren in Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië. Haar vader, Jorge Zorreguieta, leeft inmiddels niet meer. Moeder María del Carmen Cerruti de Zorreguieta nog wel. Zij en Máxima hebben een prima band. María droeg in 2018 op Prinsjesdag zelfs een jurk van Máxima. En vorig jaar deelde onze koningin op haar verjaardag het recept van haar favoriete koekjes. Dat recept had ze van haar moeder gekregen.

We hebben een aantal toffe foto’s voor je, van Máxima’s leven vóór ze Willem-Alexander leerde kennen. Kijk je mee?

In haar schooluniform, het is zelfs een zwart-witkiekje, deze van eind jaren 70.

Máxima 50 Jaar Foto 5

Een jonge Máxima tijdens een vistripje met haar vader.

Een gezellige gezinsfoto met Jorge, broertjes Martín en Juan en zusje Inés. Al lijkt Máxima misschien een vieze luier bij haar broertje te ruiken, afgaand op haar uitdrukking?

Máxima 50 Jaar Foto 2

Een sprongetje vooruit in de tijd. Maar alsnog een ontzettend jong koppie!

Máxima 50 Jaar Foto 4

Máxima in haar studententijd. Ze ging naar een chique, Britse middelbare (privé)school in Buenos Aires. En studeerde daarna Economie aan de Katholieke Universiteit van Argentinië.

Máxima 50 Jaar Foto 3

LEES OOK:

Mis het niet: special over Máxima op tv

Meer lezen over royals? Bestel snel uw digitale versie van Royalty.

Beeld: ANP, Instagram @queenmaxima_princessbeatrix, AP, Pinterest