Ariane En Amalia (2)

Hierom koos Ariane voor Italië

Prinses Ariane gaat net als haar vader Willem-Alexander en zus Alexia studeren aan een United World College (UWC).

Alleen doet Ariane dat niet in Wales, zoals vader en zus, maar in Italië. In Duino om precies te zijn, een schitterend dorp met kasteel aan de Adriatische kust.

Muziek

Het zal alleen niet de omgeving zijn die Ariane’s keuze heeft bepaald. Het UWC Adriatic  legt het accent sterk op muziek, en laat dat nou net iets zijn waar prinses Ariane’s hart ligt.

‘Muziekonderwijs en muziek maken zijn een integraal onderdeel van het leven op UWC Adriatic’, staat op de website van de school.

‘Onze missie is muziek toegankelijk maken voor onze diverse gemeenschap van studenten en docenten uit meer dan 80 landen, maar ook voor de lokale gemeenschap van het dorp Duino. We streven ernaar vele genres en muziekstijlen te verkennen – van klassieke muziek tot de muzikale tradities van andere culturen, jazz en klezmer.’

Saxofoon

‘De Academie biedt een breed scala aan programma’s, waaronder concerten, masterclasses en presentaties. Deze activiteiten zijn zowel bedoeld voor musici met professionele ambities als voor leerlingen die gewoon hun muzikale horizon willen verbreden en nieuwe muziekstijlen willen leren kennen. Daarnaast bieden we individuele instrumentale en/of vocale lessen aan ongeveer een derde van onze studenten. Momenteel studeren studenten piano, zang, gitaar, fluit, trompet, viool, cello, accordeon en saxofoon.’

eloise
KLIK HIER

UWC Adriatic/Getty Images

#Royaltynl