maxima zorreguieta en willem alexander

Waar hebben Willem-Alexander en Máxima elkaar ontmoet?

We gaan even terug in de tijd. Een reconstructie van hoe deze twee geliefden elkaar vonden!

April 1999. Máxima Zorreguieta en Willem-Alexander zijn aanwezig op hetzelfde feest, in de Spaanse stad Sevilla. Máxima is lustig foto’s aan het nemen. Dat is ook aan haar gevraagd, of ze zo’n beetje als de fotograaf van die avond wil fungeren. Willem-Alexander spot haar, al foto’s makend. Hij stapt op haar af en vertelt haar niet gediend te zijn van paparazzi. Nadat Máxima uitlegt dat ze helemaal geen echte fotograaf is, maar gewoon een gast op het feest, wordt het al snel gezelliger tussen de twee.

Máxima Zorreguieta

Ze raken uitgebreid aan de praat. Vertellen over hun levens. Willem-Alexander schijnt zelfs een geïmproviseerde tango te hebben gedanst voor of met haar. Een paar weken later treffen ze elkaar weer, ditmaal in New York. Toch lijkt het er in eerste instantie op dat met name Willem Alexander op slag verliefd is, terwijl Máxima wat terughoudender is. “Ik dacht: hier moet ik ver van blijven, ik ben een onafhankelijke vrouw en heb allerlei plannen. Dit paste er eigenlijk niet in”, zegt ze later over de ontmoeting.

Willem-Alexander vertrouwt ondertussen alleen broer Constantijn toe wie hij heeft leren kennen. En dat dat heel goed voelt. Er volgt nóg een ontmoeting tussen hem en Máxima, wederom in New York. Het wordt aangenomen dat het deze ‘date’ is geweest waarbij de vonk dan toch aan beide kanten oversloeg. Omdat Willem-Alexander in New York een relatief onbekende is, kon het prille stel maandenlang zonder lastiggevallen te worden over straat en elkaar beter leren kennen. Voor de duidelijkheid: Máxima woonde en werkte destijds in die stad.

Tortelduifjes

Dit alles beslaat zo ongeveer de hele lente van 1999. En al in de daaropvolgende zomer zou Máxima aan Beatrix zijn voorgesteld, in het Italiaanse vakantiehuis van de koninklijke familie. De rest van het jaar, het najaar en de winter, treffen de tortelduifjes elkaar opnieuw met regelmaat in New York. En eind december reist Máxima in het diepste geheim mee naar India, waar Beatrix, Claus en de 3 prinsen de viering van het nieuwe millennium meemaken. Naar verluidt sprak Máxima toen al een paar woorden Nederlands. Claus had haar reeds op het hart gedrukt zich de taal snel eigen te maken. Dat zou flink helpen met alles.

Lees ook: dit is het geheime talent van Maxima Zorreguieta

Maxima Zorreguieta 2024
Maxima Zorreguieta 2024

In januari wordt het koppel vervolgens een paar keer door paparazzi vastgelegd. Van een officiële bekendmaking van hun relatie is dan nog geen sprake. Kort erna verhuist Máxima naar Brussel, zogezegd vanwege een ‘uitwisselingsprogramma’ van haar nieuwe werkgever, een Duitse bank. Ondertussen blijven ‘de bladen’ het paar volgen en niet zelden halen ze de covers ervan. Het is in deze periode dat de relatie tussen de twee echt verdiept. En Máxima ‘een blijvertje’ blijkt te zijn. In januari 2001 volgt dan hét huwelijksaanzoek. Willem-Alexander op één knie op het ijs van de vijver bij paleis Huis ten Bosch.

Máxima En Willem Alexander Foto 1
Máxima En Willem Alexander Foto 2
Máxima En Willem Alexander Foto 4
Máxima En Willem Alexander Foto 5
Máxima En Willem Alexander Foto 3
eloise
KLIK HIER

Bron: Vogue.nl. Beeld: ANP, Pinterest, Koninklijk Huis / RVD GETTYIMAGES

TEKST MANON DAELMANS/ ROYALTYNL