Koningin Maxima

Foto’s: een week vol werkbezoeken voor de Oranjes

Volle agenda’s voor prinses Beatrix, Máxima en Willem-Alexander. We verzamelden de leukste foto’s van de werkbezoeken van deze week.

Van een bezoek aan ‘Roze in Blauw‘ tot deelnemers van Het Oranjepad bij de finish begroeten, onze royals zijn graag onder de mensen. En dat levert natuurlijk ook vaak mooie plaatjes op. Het lijkt wellicht een kalm najaar, maar Máxima, Willem-Alexander en Beatrix laten zich goed zien deze oktober!

Beatrix

Het Oranjepad van het Prinses Beatrix Spierfonds is een wandeling van en naar Paleis Soestdijk, om aandacht te vragen voor spierziekten. Deelnemers laten zich sponsoren om geld op te halen voor onderzoek. Beatrix ontmoette bij de finish enkele deelnemers. En hoorde vooraf welke bijzondere inzamelingsacties er werden georganiseerd.

Beatrix Werkbezoek Screenshot 2 Insta Koninklijk Huis
Beatrix werkbezoek Spierfonds Instagram Koninklijk Huis

Máxima bij Roze in Blauw

25 jaar geleden gestart als emancipatiebeweging binnen de politie. En tegenwoordig vooral een netwerk om in contact te staan met de LHBTQI+ gemeenschap. Máxima luisterde naar persoonlijke verhalen van medewerkers. Zij vertelden over hun ervaringen omtrent seksuele geaardheid of genderidentiteit binnen de politie en daarbuiten.

Maxima Werkbezoek Roze In Blauw Screenshot Instagram Koninklijk Huis
Maxima Werkbezoek Roze In Blauw Screenshot 2 Instagram Koninklijk Huis

Willem-Alexander reikt Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst uit

De prijs moedigt jonge, getalenteerde schilders aan. Dit jaar mochten Bobbi Essers, Ricardo van Eyk en Thierry Oussou de prijs in ontvangst nemen. De koning opende daarna een expo met werk van de winnaars en andere genomineerden.

Willem Alexander Werkbezoek Schilderkunstprijzen Screenshot Instagram Koninklijk Huis
Willem Alexander Werkbezoek Schilderkunstprijzen Screenshot 2 Instagram Koninklijk Huis

Máxima leert over Artificial Intelligence bij de Hogeschool van Amsterdam

Het gebruik van kunstmatige intelligentie brengt allerlei – waaronder ethische – vraagstukken met zich mee, Máxima’s bezoek aan de HvA stond in het teken van het verantwoord inzetten van AI.

Maxima Werkbezoek Hva Screenshot Instagram Koninklijk Huis

Máxima leert over de FIXbrigade

Een brigade die bij mensen thuis komt om energiebesparende maatregelen uit te voeren, kosteloos. Ze bezocht onder meer een buurtbewoonster die vertelt hoe zij is geholpen door de FIXbridage. De FIXteams bestaan uit mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, MBO-stagiaires, statushouders, herintreders en vrijwilligers.

Maxima Werkbezoek Fixbrigade Screenshot Instagram Koninklijk Huis
Maxima Werkbezoek Fixbrigade Screenshot 2 Instagram Koninklijk Huis

Bron & beeld: Instagram @koninklijkhuis, ANP

#RoyaltyNL

Meer verhalen lezen? Neem nu een digitaal abonnement op Royalty.