koningspaar willem alexander maxima amerika 2024

Drukke tweede dag in Verenigde Staten voor koningspaar

Willem-Alexander en koningin Máxima stond dinsdag een drukke tweede dag in Amerika te wachten. Maar wat hebben ze ervan genoten!

De eerste activiteit is al vroeg in de ochtend en de Oranjes komen ’s avonds laat pas terug in hun hotel. Maar het werkbezoek aan de Verenigde Staten is niet alleen maar vermoeiend. Het is ook leuk, en swingend.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima dansten dinsdag tijdens een muzikaal optreden op Savannah State University de sterren van de hemel. Het paar, aanvankelijk in het publiek zittend, klom al snel het podium op om mee te dansen met een groep studenten.

Lees ook: moet Harry de Verenigde Staten uit?

atlanta dansen wilelm alexander en maxima 2024

De studenten speelden saxofoons tot trommels en trompetten, en dansten vrolijk mee. Ook het koningspaar werd het podium opgeroepen. Willem-Alexander twijfelde geen moment en nam zijn koningin mee.

Op weg naar New York

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdag in de stad Albany, in de staat New York. Daar praten ze onder meer met scholieren en studenten over klimaatverandering.

Met scholieren en studenten spreekt het paar over klimaatverandering en hun visie hierop. Ook vertellen de jongeren wat het belang is van een gezamenlijke aanpak van klimaatverandering.

Het bezoek aan Albany is onderdeel van het vierdaagse werkbezoek aan de Amerikaanse staten Georgia en New York. Eerder was het stel al in de steden Atlanta en Savannah, donderdag staat de stad New York op de planning.

Bron en beeld: ANP