Alexia

Doet Alexia een Amaliaatje?

Prinses Alexia heeft haar keuze gemaakt en weet waar ze wil gaan studeren. Dat kan eventueel een hobbel opleveren.

Alexia zou in Groningen gaan studeren. Het gaat om geruchten en verdere details ontbreken. bijvoorbeeld welke studie Alexia daar gaat doen. Met haar diploma van United World College kan ze alle kanten op, dus we zijn benieuwd.

Dichter bij huis

Het is in ieder geval leuk voor  koningin Máxima en koning Willem-Alexander, want die hebben hun middelste dochter dan tenminste wat dichter bij huis.

De keuze voor Groningen is in zoverre opvallend, omdat de Oranjes vanouds in Leiden studeren en anders, zoals Amalia, in Amsterdam. Maar er waren uitzonderingen. Prins Maurits ontmoette tijdens zijn studie in Groningen zijn Marilène, en ook Laurentien studeerde in de hoofdstad van de gelijknamige provincie.

Dingetje

Zij waren lid van studentenvereniging Vindicat Atque Polit en dat kan best nog wel eens een dingetje worden. Amalia kreeg de nodige kritiek over zich heen, toen ze lid werd van het Amsterdamse studentencorps, dat een nogal slecht image heeft.

Vindicat, zoals de vereniging kortweg wordt genoemd, komt al jaren regelmatig met uitspattingen en grensoverschrijdend gedrag in het nieuws. Hoewel de keuze voor juist deze vereniging voor de hand ligt, gaat Alexia misschien toch een deur verder.

eloise
KLIK HIER

Harper’s Bazaar

#Royaltynl