Emily Bremers

Dit weten we over Emily Bremers, de ex van Willem-Alexander

Jaren lang dacht Nederland dat Emily Bremers de toekomstige koningin zou worden. Prins Willem-Alexander was tot over zijn oren verliefd op haar. Maar dat liep anders.

Vier jaar lang had koning Willem-Alexander, toen nog kroonprins, een relatie met Emily Bremers. Haar foto stond regelmatig in de bladen en heel Nederland leefde mee met de liefde tussen de kroonprins en de goedlachse blondine. Tot het sprookje voorbij was.

In de Videoland serie over het leven van Máxima zien we haar weer verschijnen: Emily Bremers, de jeugdliefde van Willem-Alexander. Emily Bremers werd op 21 april 1970 geboren in Nijmegen. Na het halen van haar gymnasiumdiploma vertrok ze naar Leiden om rechten te studeren. Daar ontmoette ze in 1994 prins Willem-Alexander, die er geschiedenis studeerde.

Emily Bremers

Emily Bremers verscheen uiteraard niet gelijk in de schijnwerpers. Sterker nog, de liefde tussen de twee bloeide op zonder dat iemand buiten de Leidse studentenwereld het wist. En de Leidse studenten hadden in die tijd ook nog geen selfies. Wel waren er geruchten, maar er was niemand die dat kon bewijzen. Tot een ongeluk in 1995.

Untitled Design 1
Untitled Design 1

De Duitse politieagent Thomas Neurnberger inspecteert in januari 1995 de schade aan de Volvo van prins Willem-Alexander in het politiebureau Allershausen. De prins raakte met zijn vriendin Emily Bremers vrijdagmiddag betrokken bij een verkeersongeluk bij Freisingen in Duitsland. Beiden bleven ongedeerd.

Auto ongeluk

In 1995 vertrokken Willem-Alexander en zijn vriendin Emily Bremers met de auto naar de bergen voor een romantische skivakantie. Maar het noodlot sloeg toe en de twee raakten betrokken bij een auto ongeluk. Gelukkig waren ze zelf ongedeerd, maar de pers wist daardoor zeker dat de kroonprins een liefje had.

De ex van Willem-Alexander

In 1998 nam Willem-Alexander ‘zijn’ Emily mee naar het feest ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van zijn moeder. Ook mocht ze hem vergezellen naar het huwelijk van zijn neef, Maurits van Oranje-Nassau Van Vollenhoven en Marilène van den Broek. Heel Nederland was blij voor het jonge stel. Emily Bremers was met haar vriendelijke verschijning, intelligente blik en stralende lach een vrouw die je op het eerste gezicht al leuk vond. En ook Beatrix, die toen nog koningin was, was duidelijk gesteld op haar. Maar tot ieders verbazing gingen ze in 1998 uit elkaar. In september van dat jaar wist NRC Handelsblad te melden dat de relatie tussen Willem-Alexander en Emily officieel voorbij was.

Máxima in tranen

In de Videoland serie zagen we een scène waarbij Máxima geconfronteerd wordt met Emily Bremers. Een journalist van Story geeft haar een foto van Willem-Alexander en Emily en Máxima barst in tranen uit. Ze is zelfs zo overstuur van het feit dat Willem-Alexander nog contact heeft met zijn ex, dat ze haar koffers pakt en terugvliegt naar Buenos Aires. Voor wat dramatiek in de serie is dat prima. Maar wij weten natuurlijk al lang dat het goed is gekomen tussen Willem-Alexander en Máxima.

Lees ook: welk luchtje draagt Máxima?

Maxima, Willem Alexander
Maxima, Willem Alexander

Hoe het verder ging?

Hoe het verder ging met Emily? Ze trouwde in 2002 met een gemeenschappelijke vriend van haar en Willem-Alexander, Rhoderick van der Wyck. Zowel Willem-Alexander als Máxima waren bij dat huwelijk aanwezig. Emily en haar man krgeen samen twee zonen en in 2014 gingen ze uit elkaar. Zowel Emily Bremers als haar partner Roderick van der Wijck waren ook nog aanwezig bij de herdenkingsdienst van prins Friso. Uit dat alles kunnen we opmaken dat Willem-Alexander en Emily uiteindelijk als goede vrienden uit elkaar zijn gegaan.

Untitled Design 2
EMILIE BREMERS MET HAAR BRUIDEGOM RODERICK VAN WIJCK,DE HUWLIJKS VOLTREKKING VOND PLAATS OP KASTEEL DUIVENVOORDE IN VOORSCHOTEN/LEIDSCHENDAM

Dit is de reden waarom Willem-Alexander niet naar de serie Máxima kijkt

TEKST MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES/ ANP/ © BENELUX PRESS