Máxima

Dit vindt Máxima echt lekker

Chef-kok en sommelier Sebastián Pederiva kookte voor de koningin.

De geboren en getogen Argentijn kwam met zijn vriend, de Ajax-voetballer Dario Cvitanich, naar Nederland.  De vader van een van de zakenlieden die Cvitanich naar Ajax had gehaald, bood hem de baan van chef-kok aan in een golfclub in Wassenaar. Na een paar weken nam zijn baas hem aan als zijn persoonlijke chef-kok aan te nemen.

Op een avond vertelde zijn baas hem dat hij over een paar dagen een paar belangrijke familievrienden bij hem thuis zou ontvangen. De dag voor het diner vertelde hij dat zijn vriend erg dol was op truffels. Dus Pepe begon na te denken over welk gerecht hij die avond zou klaarmaken.

Dat werd gepekeld runderoog, aardappel gevuld met getruffeerde bloedworst en geroosterde groenten. En de gasten waren Willem-Alexander en Máxima.

‘Toen ze klaar waren met het dessert, kwam Máxima naar de keuken en vroeg ze me hoe ik naar Nederland was gekomen. Ik vertelde haar mijn verhaal en zij vertelde mij hoezeer zij van het diner had genoten. Toen bekende zij mij dat zij graag zou hebben dat ik voor haar kwam koken, en ik zei ja, geen probleem.’

Een paar weken daarna kreeg hij een telefoontje van het hof, of hij een lunch kon verzorgen. ‘Drie dagen van tevoren ging ik naar het huis kijken. Ik moest door een heleboel bos tot ik bij een veiligheidscontrole kwam. Het kostte me 10 minuten om er te komen. Ik werd begroet door zijn rechterhand en een paar minuten later verscheen Máxima, in joggingkleren, heel fris, heel natuurlijk. Ik werd voorgesteld aan het hele keukenteam van de koninklijke familie, en zij zelf nam me mee naar de koelkasten om te zien wat ik nodig had voor de lunch. Ze vertelde me dat ze niet van lendenvlees hield, dat ze entraña, vacío en allerlei soorten gegrild vlees aten.’

‘Terwijl ik bij de grill stond te koken, kwam er een kleine dame met een hoed en twee heren achter haar naar me toe. Ze vroeg me in het Engels welke stukken ik aan het grillen was, ik beantwoordde haar vraag en ze ging weg. Na een tijdje kwam het kindermeisje van de prinselijke dochters, dat Argentijns was, en zei dat ik die dame de volgende keer moest aanspreken met ‘Uwe Majesteit’. Ik heb me nooit gerealiseerd dat het Beatrix Armgard was. Maar ook al sprak ik haar niet volgens het protocol aan, aan het eind van de lunch kwam ze terug om me te feliciteren met hoe lekker alles was. Willem vroeg met een glas wijn in zijn hand om een applaus voor de rotisserie.

LEES OOK:

GA JIJ OOK LUNCHEN BIJ KONING EN KONINGIN?

Meer lezen over royals? Neem snel een (digitaal) abonnement op Royalty.

Bron: La Nacion