Prins Harry

Dit is wat je moet weten over de rechtszaak van prins Harry

Prins Harry staat voor de rechter en klaagt de uitgever van de tabloid Daily Mail aan wegens privacy schending. dit is wat je er over wil weten.

Samen met zanger Elton John en model/actrice Elizabeth Hurley klaagt prins Harry het Britse roddelblad aan wegens het schenden van privacy. The Daily Mail bleek namelijk Harry en Meghan af te luisteren. Harry, en de andere bekende Britten, verdenken de krant ervan dat ze privé detectives hebben ingehuurd om zo aan informatie te komen.

Harry en Meghan

Harry en Meghan hebben het niet makkelijk gehad, maar al helemaal niet toen bleek dat de roddelpers heel ver ging in het verzamelen van vertrouwelijke informatie. Hun huizen en auto’s zouden afluisterapparatuur hebben gehad en de Engelse politie zou omgekocht zijn om medische gegevens over het stel openbaar te maken.

Rechtzaak

Deze week vond de vier dagen durende rechtszaak plaats in Londen, waarvoor de prins speciaal terug vloog naar zijn geboorteland. In 2021 wonnen Harry en Meghan ook al een rechtszaak tegen de Daily Mail toen die een brief had gepubliceerd die Meghan aan haar vader had gestuurd.

De prins was de eerste dag van de zitting zelf in de rechtszaal, maar bleef de derde dag weg.