beatrix

Dit is de echte achternaam van Beatrix

Prinses Beatrix heeft meer achternamen en titels dan je zou kunnen verzinnen. Dat vindt ze zelf ook. Daarom dat ze haar namen vaak afkort tot enz. enz. Maar dit is wat er op haar naambordje zou moeten staan.

Beatrix, bij de gratie Gods, Prinses van Oranje-Nassau, Prinses van Lippe-Biesterfeld, Hertogin van Limburg, Markiezin van Veere, Erfprinses van Vlissingen, Gravin van Katzenelnbogen, Vianden, Dietz, Spiegelberg, Buren, Leerdam en Culemborg, Burggravin van Antwerpen, Barones van Breda, Diest, Beilstein, de stad Grave, het land van Cuijck, IJsselstein, Cranendonck, Eindhoven, Liesveld, Herstel, Warneton, Arlay en Nozeroy, Erfen Vrijvrouwe van Ameland, Vrouwe van Borculo, Breedevoort, Lichtenvoorde, Loo, Geertruidenberg, Clundert, Zevenbergen, Hoge en Lage Zwaluwe, Naaldwijk, Polanen, St. Maartensdijk, Soest, Baarn, Ter Eem, Willemstad Steenbergen, Montfoort, St. Vith, Buettgenbach, Niervaart, Daasburg, Turnhout, Besançon. 

Prinses Beatrix

We vragen je niet om al die namen uit je hoofd te leren – zelfs wij doen dat niet! Maar voor de mensen in Geertruidenberg, Borculo, Baarn, Soest en al die andere plaatsen is het best leuk om de eigen woonplaats erbij te zeggen wanneer je het over prinses Beatrix hebt. Prins Beatrix, Vrouwe van Geertruidenberg enz. enz. Of: Prinses Beatrix, hertogin van Limburg. Dat klinkt toch sjoen, wa?

Tekst Royalty Online, beeld GettyImages