Alexia (3)

Buitenland valt voor Alexia

Ook in het buitenland trekt het ceremonieel op Prinsjesdag de aandacht, en zeker het debuut van onze prinses Alexia

Het Duitse Gala heeft oog voor de manier waarop koning Willem-Alexander zijn hand bood aan koningin Máxima, toen die uit de koets stapte. Het blad noemt hem een echte gentleman, en heeft verder aandacht voor het debuut van Alexia.

Sprookjesprinses

Bunte Illustrierte was onder de indruk: ‘Prinses Alexia, die haar Prinsjesdagdebuut maakte, zorgde voor een grote verrassing. In een fuchsiakleurige jurk, met een charmante cape versierd met verschillende zijden linten, trok ze bewonderende blikken. Haar bijpassende haaraccessoires en half opgestoken kapsel complementeerden perfect haar koninklijke look.’

Prinses Alexia zorgt ook in het Spaanse ¡Hola! voor enthousiasme: ‘Als een prinses uit een sprookje was dit debuut van Alexia Nederland op Prinsjesdag.’ Volgens het invloedrijke tijdschrift was prinses Alexia naast haar vader koning Willem-Alexander ‘de andere hoofdrolspeler van de dag’.

Pure glamour

Het eveneens Spaanse Vanitatis rept bij prinses Alexia van ‘pure glamour, met een outfit die doet denken aan de garderobe van Máxima Zorreguieta’.

‘Met leren handschoenen en een azaleakleurige jurk van het merk Zhivago heeft de voormalige klasgenoot van prinses Leonor op UWC Atlantic College verblind met een glamoureuze enscenering die, qua mode, suggereert dat Alexia zelfverzekerd aan het worden is.’

‘Nederlandse koning uitgefloten, prinses Alexia steelt álle aandacht tijdens Prinsjesdag,’ kopt het Vlaamse dagblad HLN. ‘De 18-jarige prinses Alexia ging dan weer met alle aandacht lopen met haar glamoureuze verschijning’, schrijft het verder.

Opvallend is, dat bij alle buitenlandse publicaties exact dezelfde foto van prinses Alexia staat, die waarop ze opstaat om uit de koets te stappen. Wat ook een erg mooi beeld is.

Alexia In De Koets Foto 1
Iconisch beeld

Tip van de redactie

Loperswol Lopen Zonder Blaren loopwol voetwol wandel wol
Bekijk bij Bol

Gala/Vanitatis/¡Hola!/HLN/Bunte Illustrierte/ANP

#Royalty