Maxima (5)

Brazilië is voor koningin Máxima een tweede thuis

In haar jeugd is ze er vaak geweest en ook sinds ze in Nederland woont heeft ze het buurland van geboorteland Argentiniëregelmatig bezocht.

Prinses Máxima ging in maart 2003 voor het eerst mee op een staatsbezoek. Het was de bedoeling dat koningin Beatrix een ABC-tje zou afwerken: Argentinië, Brazilië en Chili.

C en B

Maar de politieke situatie in Argentinië liet dat niet toe, dus bleven C en B over. Voor de toen net aangetreden Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva – eerder dit jaar opnieuw  president geworden – was het toen zijn eerste staatsbezoek.

Brasilia

In 2005 is prinses Máxima terug, maar dit keer met een opdracht van de Verenigde Naties. Ze praat in São Paulo onder meer met Braziliaanse en Nederlandse bankinstellingen over microfinanciering.

Tijdens het bezoek gaat Máxima ook naar Florianópolis en Brasilia, waar ze net als nu een gesprek heeft met de president van de Centrale Bank.

Tip van de redactie: kleed je als een royal

Scherm­afbeelding 2023 02 01 Om 21.21.42
BESTEL HIER

De rest van het verhaal staat in de nieuwe Royalty, die nu in de winkels ligt. Of neem zo’n handig en voordelig abonnement.

ANP

#Royaltynl