Ontwerp Zonder Titel 2023 02 14t105158.491

Binnenkijken bij… Alexia!

Zeldzaam kijkje in haar kostschool in Wales.

Prinses Leonor en prinses Alexia gaan sinds 2021 naar het UWC Atlantic College in Wales. Daar is de laatste tijd nogal wat veranderd. De kamers van het internaat zijn compleet gerenoveerd. Er is ook een mooi nieuw muziekcentrum bijgekomen.

Piano’s

Aan de renovatie, die vorig jaar zes maanden duurde, ging een lange planningsfase vooraf, schrijft de school op Instagram.

Hoogtepunten van het pand zijn een nieuw dak, dat nu drie gloednieuwe piano’s en een klavecimbel herbergt, alsmede zeven oefenruimtes, elk voorzien van een eigen piano en geluiddicht. Er is ook een klaslokaal met 15 iMac-computers en de nieuwste muziektechnologie.

Klassiek

‘Dankzij deze faciliteiten kunnen onze studenten uit de eerste hand leren hoe de hedendaagse muziekindustrie werkt – van klassieke uitvoering tot hoogtechnologische muziekproductie’, aldus de organisatie.

De campus heeft in totaal acht residenties, die elk ongeveer 50 studenten huisvesten. De huizen heten Whitaker, PK, Powys, Gwynedd, Sunley, Tice, Kurt Hahn en Antonin Besse. n welke Alexia slaapt is niet bekend.

Uwc Atlantic2
Uwc Atlantic2
Uwc Atlantic
Uwc Atlantic

Tip van de redactie: Bernhard

KLIK HIER
KLIK HIER
BESTEL HIER

uwcatlantic